15 Ocak 2010 Cuma

Şişhane'nin esas yıldızı Deniz Palas(RADİKAL CUMARTESİ)



İKSV, kültür sanat hayatına yaptığı katkılarıyla varlığından en memnuniyet duyduğum kurumların başında geliyor. Bir seferinde, Timeout İstanbul’un editörlüğünü yaptığım sırada, İstanbul’u İstanbul yapan 50 kişi/kurumu konu yapacaktık. Ekipçe hemfikir olduğumuz, ilk aklımıza gelen isimlerin başında geliyordu İKSV... Ben tüm iyimser yorumlara rağmen bu coğrafyada sanat ve kültüre dair gelişmelerin hayli kavruk ve şiddetle tutucu olduğunu düşünenlerdenim.
O yüzden bir süredir her kösteğe rağmen Don Kişot misali çalışan İKSV’nin bu şehre katkısının artık bir hayır işi, neredeyse bir ‘sevap’ boyutunda gerçekleştiğini düşünür oldum.
13 yıldır ‘good old’ Luvr Apartmanı’nda dünyanın sanatçılarını ağırlayan İKSV’nin harika bir binaya geçeceğini öğrendiğimde çok sevinmiştim.

Deniz Palas’ta hangi sanatçıların işleri var?
Burhan Doğançay, Ömer Uluç, Mehmet Güleryüz, Komet, Görgün Taner, Devrim Erbil, Özdemir Altan, Füsun Onur, Kemal Önsoy, Bülent Şangar, Sarkis, Ayşe Erkmen, Murat ve Fuat Şahinler, Aydan Murtezaoğlu, Hale Tenger, Selim Birsel, Canan Tolon, İnci Eviner, Cengiz Tekin, Canan Dağdelen, Hüseyin Bahri Alptekin, Yang Jiechang.

FERHAN İSTANBULLU

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&Date=05.12.2009&ArticleID=967884#